Početna Voćne rakije Petković - O nama

Voćne rakije Petković - O nama

Manje smo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi proizvodnjom manjih količina prirodnih voćnih rakija po tradicijskim načinima.

Radimo rakiju Viljamovku (od krušaka sorte ''Žuta viljamovka'')  i rakiju Žganicu (međimurski za šljivovicu - od autohtonih Međimurskih sorti šljiva ''Bistrica''). Proizvodimo i likere po starim receptima i to Orehovec, Višnjevec i Medicu.

Za potrebe naše proizvodnje imamo zasađene voćnjake na oko 1,0 ha krušaka i šljiva. Imamo osnovnu poljoprivrednu mehanizaciju (traktor, pikolica, malčer, viljuškar,  sve potrebne prskalice i manju priručnu mehanizaciju potrebnu za obradu zatravljenih voćnjka.) Za preradu voća u masulj imamo potrebne drobilice, muljače i stroj za odstranjivanje koštica za šljive i višnje. Voće se u PVC bačvama bez doticaja sa zrakom pretvara u masulj potreban za preradu u voćne rakije.  Za samu destilaciju imamo limeni kotao od 120 l na kombinaciju drvo-plin, i veći kotao od 200 l, kombinacija limene konstrukcija i bakrene jezgre, kombinacija drvo-plin s električnom mješalicom.  Za odležavanje rakija i likera služe nam staklene boce kapaciteta 54 l, drvene bačve od 200 l, te inox bačve od 400 l .

Svi naši proizvodi su ispitani u laboratoriju BIOINSTITUT-a u Čakovcu. Poljoprivredno Gospodarstvo je upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i Upisnik destiletera kod Ministarstva poljoprivrede, te uvedeno kod Carinarnice Varaždin u proizvođače trošarinskih proizvoda. Poljoprivredno Gospodarstvo nije u sustavu PDV-a.

Naše rakije i likere možete konzumirati u restoranima i hotelima:
Čakovec:
- Caffe bar ''Arcus''

- Bistro i vinarija "Shamper"
D. Kraljevec:
- Hotel ''Kralj''
Mačkovec:
- Restoran ''Mala hiža''

Varaždin:
- Restoran ''Santa Maria''
Orašac:
- Hotel ''Radisson Blu Resort & Spa'' – Dubrovački vrtovi sunca
Sv. Križ Začretje:
- Restoran ''Marko'' (Kozjak)
Sv. Martin:
- Terme Sveti Martin