Početna Blog Osvrt na Porcijunkulovo 2014.

Osvrt na Porcijunkulovo 2014

Datum objave: 25.08.2014

Sad kad su se dojmovi malo slegli, evo da se i mi sa nekoliko riječi osvrnemo na proteklo proštenje u Čakovcu, tzv. "Porcijunkulovo". Dakle, naš grad je od 30.07.2014. pa do čak 04.08. (zahvaljujući kiši i produžetku manifestacije za jedan dan :) ) bio domaćin brojnim turistima i posjetiteljima koji su odlučili posjetiti 50. jubilarno Porcijunkulovo.
Kao i uvijek, mogli ste vidjeti mnoštvo izlagača sa njihovim rukotvorinama i/ili domaćim proizvodima (između kojih i nas), stare zanate, posjetiti dječje radionice, slušati ulične svirače, dobro pojesti i popiti, navečer poslušati koncerte raznih izvođača...

Kišobrani koji su bili ''instalirani'' u Ulici kralja Tomislava bili su pun pogodak i neizostavan dio izvještaja, bilo medijskog (novine i novinski internet portali, televizije..) ili privatnog (obavezno slikanje fotićem ispod kišobrana pa dijeljenje s prijateljima putem fejsa ili twittera :)  )

I dok se gradske vlasti i Turistička zajednica grada Čakovca ponose rekordnim brojem izlagača i posjetitelja, te dok su posjetitelji i turisti puni riječi hvale za organizaciju, brojne sadržaje i dobru zabavu, mi ne možemo a ne spomenuti jednu sitnicu, ali nama vrlo vrlo bitnu. 

Naime, u zadnjoj večeri manifestacije, prije koncerta gospodina Zlatka Bogdana, Turistička Zajednica je podijelila nagrade sponzora izlagačima u nekoliko kategorija. Između ostalih, našla se tu i kategorija za ''Najmlađeg izlagača Porcijunkulovog''  koja je pripala našem (sada) 17. mjesečnom unuku i sinu Denisu. :)

I eto, tako Vam je to bilo. :)

Lijep pozdrav iz Međimurja z OPG-a Petković!